luni, 26 noiembrie 2012

Economist american: SUA trebuie să renunțe la capitalism



Economistul american Richard Wolff susține că țara sa nu poate să-și rezolve problemele dacă nu renunță la actualul sistem politico-economic. Într-un interviu acordat New York Times, el spune că pentru actuala criză economică nu trebuie blamați bancherii și nici căutați alți țapi ispășitori.
„Când toți oamenii, diferiți între ei, acționează conform regulilor sistemului, iar rezultatul este un aranjament prost, atunci sistemul reprezintă problema. Avem nevoie disperată să punem întrebări și să obținem răspunsuri – dacă cumva capitalismul, indiferent ce beneficii a adus în trecut, mai e capabil să furnizeze ceva bun acum. Și dacă nu, și eu cred că este clar că nu, ce schimbări trebuie făcute. Sau poate suntem în sfârșit suficient de maturi ca națiune încât să ne punem întrebarea: SUA poate s-o ducă mai bine fără capitalism? Încerc să arăt câteva dintre noile moduri de organizare a economiei noastre care să evite problemele pe care le vedem astăzi, să învățăm din experiență și să începem mișcarea în altă direcție economică”, a declarat Wolff.

1 comentarii:

  1. Richard Wolff nu doar critica sistemul capitalist dar o face intr-un mod incredibil de lucid si detaliat fara a recurge la termeni de specialitate greu de inteles pt omul de rand.
    Are un canal pe youtube in care in fiecare luna posteaza cate o lectura despre starea economiei global si cum se dezagrega ea din cauza capitalusmului.

    De asemnea el ofera si o SOLUTIE pt sistemul capitalist.

    RăspundețiȘtergere