sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Romania Puternica

 USL a lansat programul de guvernare “Romania puternica”

Uniunea Social Liberala si-a lansat programul de guvernare intitutal “Romania puternica”. Evenimentul la care au participat co-presedintii Crin Antonescu si Victor Ponta, alaturi de alti lideri importanti ai USL si candidati la alegerile parlamentare, a avut loc la Palatul Parlamentului.

USL are patru directii strategice pentru dezvoltarea Romaniei in perioada urmatoare - agricultura, energia, reindustrializarea, infrastructura. Documentul este impartit in opt categorii:

1.     Taxe mai mici - buget mai mare

2.     Marile proiecte de investitii

3.     Agricultura - prioritate nationala

4.     Energie - motor al cresterii economice durabile

5.     Sanatate pentru toti - oprim migratia medicilor

6.     Educatie - sanse egale pentru educatie

7.     Politici sociale - sprijin pentru cei in nevoie

8.     Constitutie - o noua temelie pentru Romania

Cu ocazia discursului pe care l-a sustinut, premierul Victor Ponta a precizat ca cele patru directii prioritare mentionate pot fi dezvoltate intr-un sistem constitutional care va pune bazele "Romaniei puternice", in care vor fi mai putine conflicte, in care institutiile sa isi stie rolul si locul in societate, si care sa definesca o societate predictibila, stabila. Acesta a expus viziunea USL pentru o Romanie puternica si respectata in Uniunea Europeana.

Vreau sa va expun viziunea USL, a mea ca lider politic si prim-ministru. Vreau sa va expun directiile strategice pentru dezvoltarea Romaniei in perioada urmatoare. Ne aflam in fata unui ciclu electoral, 2013-2016, dar nu o sa ezit sa folosesc orizontul temporal de pana in 2019, cand Romania va detine presedintia UE. Imi doresc sa traiesc intr-o Romanie puternica, respectata in Uniunea Europeana, mai ales ca in 2018 vom sarbatori 100 de ani de cand Romania este unita”, a declarat premierul Victor Ponta in cadrul discursului sau.

De asemenea, co-presedintele USL a mai subliniat ca Uniunea Social Liberala va demonstra ca este o constructie politica ce actioneaza pe termen lung si in favoarea cetatenilor.

In aceasta seara prezentam viziunea noastra, a liderilor USL asupra tarii - ce consideram ca trebuie sa facem in cadrul parlamentului, al guvernului si prin presedintele pe care USL il va propune. Trebuie sa dovedim ca dincolo de startul extraordinar de bun al USL ca proiect politic, putem sa avem un parcurs pe termen lung, un parcurs in favoarea cetatenilor care ne-au votat si pe care ii chemam pe 9 decembrie sa fie inca o data alaturi de noi”, a declarat premierul la evenimentul de lansare a Programului de Guvernare al USL – “Romania Puternica”.

 
Co-presedintele USL Crin Antonescu a reiterat ca politicienii trebuie sa-i incurajeze pe oameni cand acestia sunt descurajati, dar si ca acestia trebuie sa raspunda atacurilor venite din partea adversarilor politici. Acesta a precizat ca are incredere in colegii sai pentru realiza cele propuse.

Cred ca toata lumea stie ca deja aceasta coalitie, desi alcatuita din partide vechi si foarte vechi, din oameni politici vechi si foarte vechi parca a aratat lucruri noi. A aratat lideri care se apara unii pe altii si nu se infunda prin intrigi unii pe altii, formatiuni politice decise sa evalueze si sa fructifice resurse ale acestei natiuni pentru binele Romaniei si al oamenilor”, a spus Crin Antonescu.

Presedintele Senatului a aratat ca proiectul “Romania puternica” este unul mai amplu, national, de tara, care nu se poate reduce doar la durata si la mijloacele unei guvernari. Romania puternica inseamna cetateni intru-totul liberi in sensul nivelului de trai, accesului la servicii publice de buna calitate, constiintei ca apartin unei natiuni conduse de oameni care servesc interesului national.

1 comentarii:

  1. Felicitari, un singur comment pe tot blogul...Buna treaba, tine-o tot asa. L-am gasit initial pentru ca mi-a atras atentia parerea autorului asupra persoanei lui Mihai Giurgea. Nu conteaza cine este si care e parerea, dar trebuie subliniat ca si acest blog face exact aceleasi greseli de care il acuza pe M.G.

    Altfel cum ma rog ati putea justifica articole de genul celui de mai sus? Nu numai ca e efectiv dovada suprema de pupincurism, la fel ca toate celelalte articole, dar foloseste jumatati de masura, exact detaliile care sunt favorabile argumentului in discutie.

    Daca aveti ceva impotriva lui Giurgea, combateti-l cum trebuie, nu cu propaganda populista, ca n-aveti nicio sansa. Asta bineinteles, in ideea in care acest blog chiar are ceva de spus, nu doar sa faca jocul USL-ului, in speranta ca autorul va primi ceva pomana.

    RăspundețiȘtergere