duminică, 4 noiembrie 2012

Halloween-ul,o traditie americana, care face parte din arsenalul prostiei unui popor in deruta, care nu mai are ce pierde.

Halloween-ul, o traditie americana, care face parte din arsenalul prostiei unui popor in deruta, care nu mai are ce pierde. Din pacate, noi ceilalti, avem si inca mult. Mai mult “trick” decit “treat” in viata americanilor.



Americanii iresponsabili si ignoranti, au cheltuit pentru Halloween, peste 8 miliarde de dolari, in activitati aferente acestei sarbatori, cu 17% mai mult decit anul trecut. Costul unui dovleac a crescut la 4,79$, datorita secetei care a fost in vara in SUA. Dar sa vedem niste statistici care ne arata ca nebunia este la mama ei acasa, in America. Daca in 2009, se cheltuia pentru Halloween , in jur de 4,8 miliarde de dolari, anul acesta suma a fost de peste 8 miliarde de dolari in conditiile unei crize cumplite. Pentru costume de Halloween, destinate ciinilor, americanii au cheltuit 370 de milioane de dolari, cu 19% mai mult decit anul trecut, fata de 220 de milioane cit au cheltuit in 2010. Ei au cumparat cu 4% mai multi dovleci decit anul trecut, cu 3,7% mai multa hirtie higienica cu care s-au infasurat, decit anul trecut si cu 1% mai multe dulciuri. Media banilor cheltuiti pe un costum de Halloween in SUA, a fost de 43,60 dolari, o crestere cu 6,8 % fata de anul trecut. Costumele care intruchipeaza o fantoma au crescut la pret cu 6,4%.


In plus fata de nebunia acestui eveniment, care este respectat de americani chiar intr-o perioada in care au « mortul pe masa », dupa uraganul Sandy, ei au creat spectacole de Halloween la tururile efectuate prin vinariile californiene, o uriasa parada de Halloween a ciinilor la New York, oras ravasit de uragan si care a suspendat Maratonul International pe care il gazduia. Americanii au creat chiar un spectacol, Al Capone Estate Prohibition Halloween, in Florida, la care se participa in urma achizitionarii unui bilet in valoare de 10.000 de dolari de persoana.
Cred ca toate aceste lucruri devin realmente infricosetoare pentru cei din afara spectacolului sinistru al americanilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu